Πόσες και πόσες φορές γυρίζουμε στο σπίτι κουρασμένοι και δεν έχουμε διάθεση για τίποτα. Όμως χρειαζόμαστε φαγητό για την οικογένεια. Κάτι στα γρήγορα ελληνικό απλό και νόστιμο.

Υλικά για 4 άτομα:

12 Αυγά
12 Μανιτάρια
7-8 Πατάτες Καθαρισμένες και κομμένες για τηγάνι
3 Κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 Πράσα. Κομμένα σε ροδέλες
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 Κόκκινη πιπεριά  κομμένη σε ροδέλες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε για τηγάνι. Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες.

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε ψιλές φέτες. Κόβουμε τις πιπεριές, τα πράσα και τα κρεμμύδια.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι 3 -4 κουταλιές ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Αφήνουμε να σοταρισθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν.

Αφού βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε την ομελέτα.

Βάζουμε στο τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και χτυπάμε 3 αυγά σε ένα πιάτο μα αλάτι -πιπέρι, και αφού το λάδι κάψει ρίχνουμε τις ανάλογες πατάτες και μέρος από το μείγμα με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά.

Αφήνουμε να ψηθούν από την μία πλευρά και με ένα πιάτο γυρίζουμε την ομελέτα απ΄την άλλη. Μόλις ψηθεί την βάζουμε σε πιάτο και είναι έτοιμη. Κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και με τις άλλες.

Σερβίρουμε με μία σαλάτα.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις