Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια. Ελληνική συνταγή για να φτιάξετε πένες με κιμά και τριμμένη μυζήθρα. Σίγουρα θα το λατρέψετε. Απλά νόστιμα και Ελληνικά.

Μερίδες: 6
Κόστος: 7 ευρώ

Υλικά:

600 Γραμμάρια πέννες.
300 Γραμμάρια κιμά Μοσχάρι.
300 Γραμμάρια κιμά χοιρινό.
5 Κουταλιές ελαιόλαδο.
1 Μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη.
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες χωρίς την φύτρα στην μέση.
1 Καρότο τριμμένο στον τρίφτη.
1/2 Ματάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο.
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς την φλούδα τους.
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ.
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί.
1 Φλιτζάνι γάλα.
1 Πρέζα ζάχαρη.
1 κανέλα ξύλο μικρή.
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο.
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο.
αλάτι – πιπέρι.

Εκτέλεση Συνταγής:

1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

2. Ρίχνουμε τον κιμά και, Με ξύλινη κουτάλα διαλύοντας τους σβόλους.

3. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταρισθούν και αυτά για 3-4 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το κρασί.

6. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, Και προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα, το γάλα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, και νερό απ΄τις πένες που βράζουν μέχρι να σκεπαστεί ο κιμάς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για 40- 45 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.
 
Πένες:

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και αφού βράσει ρίχνουμε τις πένες. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τις πένες, χωρίς να ρίξουμε κρύο νερό και βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τις πένες στο καυτό βούτυρο και ανακατεύουμε, καλά για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε στα πιάτα πένες και από πάνω τον κιμά και τριμμένη μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις