Ένας πεντανόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε μπουτάκια κοτόπουλου και να τα συνοδέψετε με ζυμαρικά, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Θα μείνουν όλοι ενθουσιασμένοι.

Μερίδες: 4
Κόστος: 5 ευρώ.

Υλικά:

4 Μπουτάκια Κοτόπουλου
4 Ντομάτες ώριμες Τριμμένες στον τρίφτη
1 Κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
1 Κουτάκι μπίρα
1 Κουταλιά της Σούπας Φρέσκο θυμάρι
4 Κουταλιές ελαιόλαδο
1 Κουταλιά Κοφτή Πάπρικα Γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπουτάκια πολύ καλά.

Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να είναι στεγνά.

Στην συνέχεια σε ένα μικρό ταψί τοποθετούμε τα μπουτάκια το ένα δίπλα στο άλλο.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε πολύ καλά, να γίνουν ένα μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τα μπουτάκια.

Γυρίζουμε τα μπουτάκια ώστε να τα πιάσει το μείγμα, σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ενδιάμεσα γυρίζουμε τα μπουτάκια απ’ όλες τις πλευρές για να μαριναρισθούν ομοιόμορφα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το ταψί στην μεσαία σχάρα για 40-50 λεπτά.

Ελέγχουμε εάν ψήθηκε και όταν είναι έτοιμο και έχει δέσει η σάλτσα το αποσύρουμε από τον φούρνο.

Και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας. Του πάνε πολύ οι ταλιατέλες με τριμμένη μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη