Λαχταριστή μακαρονάδα που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι μικροί και μεγάλοι. Απλά τέλεια…

Μερίδες 5- 6.
Κόστος 4 ευρώ.

Υλικά:

500 γραμμ. Λιγκουϊνι
1 Κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας.
4-5 Ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη.
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
1/2 Φλιτζάνι Μαϊντανός ψιλοκομμένα Φύλλα.
Αλάτι πιπέρι.

Διαδικασία:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν και γυαλίσουν, ρίχνουμε το πελτέ, τις ντομάτες αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τον μισό μαϊντανό.

Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις βράσουν τα προσθέτουμε στην σάλτσα κατευθείαν από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα στραγγίζουμε λίγο και τα ρίχνουμε στην σάλτσα.

Ρίχνουμε και λίγο νερό από την κατσαρόλα που τα βράσαμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει.

Μόλις δέσει αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε την μακαρονάδα σπασπαλίζοντας με πιπέρι, και μαϊντανο και τριμμένο τυρί.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις