Ο γαύρος είναι ένα από τα πλέον υγιεινά και γευστικά ψάρια των ελληνικών θαλασσών. Και από τα πιο οικονομικά! Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή με φρέσκια ντομάτα και φρέσκα μυρωδικά κι απολαύστε ένα πολύ καλό φαγητό.

Μερίδες: 4
Κόστος: 7 ευρώ.

Υλικά:

1 κιλό γαύρος καθαρισμένος, χωρίς τα κεφάλια.

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες.

1 ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο.

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο.

2 σφηνάκια ούζο.

λευκό κρασί

αλάτι – Πιπέρι

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Πλένουμε το γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίσει στο σουρωτήρι.

Στρώνουμε το γαύρο σε ένα ταψί. Τον πασπαλίζουμε με το σκορδάκι, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και τελευταία βάζουμε την ντομάτα.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και την ρίγανη και τελειώνουμε με το ούζο ή το κρασί.

Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μελώσει το ζουμάκι του.

Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν μεζές για ούζο.

Καλή σας όρεξη!

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις