Μια συνταγή διαφορετική που κρατάει τα μπιφτέκια ζουμερά και νόστιμα με μία καλοκαιρινή νότα.

Μερίδες: 4
Κόστος: 9 ευρώ.

Υλικά:

1 Κιλό κιμάς μασχάρι
1 Κολοκυθάκι τριμμένο
3 κουταλιά μουστάρδα
1 Ντομάτα τριμμένη
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 Πατάτα τριμμένη
1 Σκελίδα σκόρδο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
1/2 φλ. φρυγανιά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Για τις πατάτες

1 ½ κιλό πατάτες κυδωνάτες
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 σπιτικός ζωμός μυρωδικών
1/2. φλ. λάδι
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.

Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον σπιτικό ζωμό, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε απαλά και αραδιάζουμε από πάνω τα μπιφτέκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις