Σε κατάληψη της αίθουσας του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο προχώρησαν το Σάββατο φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει την ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, ενώ ζητούν μεταξύ άλλων, «να μην υποβαθμιστούν τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου».

Σημειώθηκαν έντονες λεκτικές εντάσεις μεταξύ των φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποδοκίμασαν.

Παρόντες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

Έξω από το κτίριο του επιμελητηρίου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

3

Συναντήσεις με τοπικές αρχές και εκπροσώπους φορέων

Με τους δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο συναντήθηκε νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αιτωλοακαρνανία.

Στις συναντήσεις της με τους δύο δημάρχους, καθώς και με τους εκπροσώπους φορέων, κυριάρχησε το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Ράνια Αντωνοπούλου μετά την συνάντησή της με τον δήμαρχο Αγρινίου, «η κυβέρνηση θέλει να συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες».

Νωρίτερα, στην συνάντησή της με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι οι πρώτοι 17 δήμοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, επιλέχθηκαν με βάση τα ποσοστά ανεργίας και τόνισε ότι αποτελούν πιλότο για την καταγραφή των προβλημάτων που πιθανά προκύψουν. Στη συνέχεια και μέχρι το Σεπτέμβριο σταδιακά θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι, μεταξύ των οποίων είναι και ο δήμος Μεσολογγίου.

Επίσης, η υπουργός μίλησε σε εκπροσώπους φορέων για τους στόχους του υπουργείου, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Όπως είπε, αυτοί έχουν να κάνουν με τις άκρως απαραίτητες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, αλλά και με προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον υπάρχουν στα πλάνα των επιχειρήσεων, οι οποίες επιδοτούνται από διάφορα προγράμματα.

Ένας ακόμη στόχος, όπως ανέφερε, είναι η κατάρτιση των ανέργων, όπως και η δημιουργία προσωρινών θέσεων εργασίας, μέσω των οκταμήνων.

Με πληροφορίες και φωτό από agrinionews.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις