ΠΑΣΟΚ: Στο χείλος του γκρεμού οι Αμυντικές Βιομηχανίες

ΠΑΣΟΚ: Στο χείλος του γκρεμού οι Αμυντικές Βιομηχανίες

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται και οι τρείς Αμυντικές Βιομηχανίες της χώρας (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) από την απουσία πολιτικού σχεδιασμού και την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί βαθύτατα για την συνεχιζόμενη αδιαφορία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τους δύο τελευταίους μήνες εκπέμπει επανειλημμένα σήματα κινδύνου (ανακοίνωση τύπου, ερώτηση και δύο επίκαιρες ερωτήσεις στο κοινοβούλιο) για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Δυστυχώς όμως η επιβεβαίωση αυτής της ανησυχίας ήρθε πολύ νωρίτερα του αναμενομένου με την εξάπλωση του ιού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) όπου οι εργαζόμενοί της είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, ενώ η έλλειψη έργου οδηγεί την εταιρεία στην απαξίωση και τελικά στο κλείσιμό της.

Τα ΕΑΣ διαδέχτηκε η ΕΛΒΟ και θα ακολουθήσει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) κ. Υπουργέ;

Η αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος, ο εμπαιγμός και οι ανεύθυνες απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί συγκεκριμένων τριών αλλεπάλληλων επί του ιδίου θέματος ερωτήσεων στο κοινοβούλιο από την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), κατέστησαν  αναξιόπιστη την συνομιλία μεταξύ του Υπουργείου και εργαζομένων στην Αμυντική Βιομηχανία και οι τελευταίοι ζητούν, σήμερα με επιστολή τους, να συνομιλήσουν με τον κ. Πρωθυπουργό.

Ποια είναι η στρατηγική και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ);

Όλα αυτά είναι προάγγελος αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εν λόγω εταιρειών;     

Υπάρχουν κρυφές συζητήσεις με τους «θεσμούς» για τις Αμυντικές Βιομηχανίες;