Μια διαφορετική μακαρονάδα γρήγορη νόστιμη και πολύ ελαφριά. Δοκιμάστε την και θα δείτε πόσο νόστιμη είναι που θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας μακαρονάδα με τόνο.

Υλικά:

½. Κιλό  μακαρόνια κοφτά
50 Γραμμ. Βούτυρο
2-3 Αυγά
50 Γραμμ. Τυρί σκληρό
Αλάτι-πιπέρι

Για την σάλτσα:

1 Κουτί τόνος σε νερό.
2 Κουταλιές βούτυρο γάλακτος
4 Ωριμες τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς την φλούδα.
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
1 Ξυλάκι  κανέλα  μικρό.
2-3  Σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένα

Λίγα μανιτάρια.

Εκτέλεση.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, με λίγο βούτυρο.

Ρίχνουμε τον τόνο λειωμένο και τα υπόλοιπα υλικά  με λίγο νερό.

Όταν δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Όταν βράσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο και το τυρί.

Τοποθετούμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει και βουτυρώσει σε βουτυρωμένο πυρέξ και  ανακατεύουμε με το μείγμα.

Σκορπάμε από πάνω την σάλτσα ή την τοποθετούμε κατά διαστήματα ώστε να έχει κάθε μερίδα από λίγο στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο  200 βαθμούς να ροδίσουν για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρονται ζεστά.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις