Δύο άτομα συνελήφθησαν από λιμενικούς του Ηρακλείου όταν επιχείρησαν να μεταφέρουν, με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, πάνω από 5.000 κροτίδες.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 32 χρονών, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου για παραβάσεις του νόμου που αφορούν σε φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα, αλλά και για παράβαση του νόμου που αφορά σε όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 32χρονος πήγε το μεσημέρι σε πλοίο που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου και παρέλαβε στο όνομα του 48χρονου συνολικά τρία δέματα από τον χώρο αποθήκευσης ασυνόδευτων αποσκευών.

Στη διάρκεια ελέγχου που ακολούθησε, οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι στα δύο από τα τρία δέματα είχαν συσκευαστεί 100 κούτες των 50 τεμαχίων η κάθε μία, συνολικής ποσότητας 5.000 κροτίδων, ενώ στο τρίτο δέμα βρέθηκαν 20 κούτες των 20 τεμαχίων, συνολικής ποσότητας 400 κροτίδων.

Ακολούθως αναζητήθηκε ο 48χρονος μέσα στο πλοίο, ο οποίος αφού εντοπίστηκε, αποδέχθηκε ότι τα δέματα ήταν δικά του και συνελήφθη με την αυτόφωτη διαδικασία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις