Κυριακάτικο Αγαπημένο φαγητό της οικογένειας. Σε Αυτήν την συνταγή θα αλλάξουμε τον τρόπο μαγειρέματος με μία παραλλαγή του ΡΟΣΤ ΜΠΙΦ.

θα ζητήσουμε από τον κρεοπώλη το κομμάτι του κρέατος να είναι ολόκληρο και όχι κομμένο σε μερίδες. Δοκιμάστε το και θα δείτε το αποτέλεσμα. ΑΠΛΑ…. ΘΕΪΚΟ..

Μερίδες: 4 – 5
Κόστος: 10 ευρώ

Υλικά:

1.200 Γραμμ. μοσχάρι, σπάλα, στήθος, η κιλότο/ολόκληρο κομμάτι
3 – 4 Σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι – Πιπέρι
4 – 5 Κουταλιές ελαιόλαδο
2 Μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2. Καρότα
1 Κλωνάρι σέλερυ
1 Κουταλιά πελτέ
1 Κιλό ντομάτες αποφλειωμένες μόνο το εξωτερικό τους (τα σπόρια τα πετάμε) Ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Σε ένα πιάτο κόβουμε το σκόρδο σε μικρά φετάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και. Αφού έχουμε πλύνει το κρέας και το έχουμε στεγνώσει με χαρτί κουζίνας κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι και γεμίζουμε τις τρύπες με το μείγμα του σκόρδου.

Στην συνέχεια δένουμε το κρέας με σπάγκο ώστε να μείνει το κρέας κατά το μαγείρεμα στρογγυλό.

Στην συνέχεια βάζουμε μία κατσαρόλα που να χωράει το κρέας και ζεσταίνουμε το λάδι καλά. Βάζουμε το κρέας μέσα και σοτάρουμε πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Μόλις το κρέας ροδίσει καλά το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ξυνουμε την κατσαρόλα από τα κρεατάκια που έχουν κολλήσει. Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Αφήνουμε και τον πελτέ 3-4 λεπτά να σοταρισθεί και ρίχνουμε την ντομάτα και τα καρότα, και το Σέλερυ. Αλάτι πιπέρι και Ζεστό νερό που να σκεπάσει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά να βράσει αργά.

μόλις το κρέας βράσει το αφαίρουμε σε ένα πιάτο και το κόβουμε σε φέτες. βάζουμε τις φέτες μέσα στην σάλτσα του να πάρει από τα αρώματα της σάλτσας. Και αφού η σάλτσα δέσει καλά.το αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ηρεμήσει.

Σερβίρουμε με πιλάφι – πατάτες τηγανητές – του πάει πολύ το χοντρό μακαρόνι με μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο.

Καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή του σεφ Σπυρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις