Ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα και για όσους προσέχουν την Διατροφή τους. Φτιάξτε τα μπιφτέκια γαλοπούλας και βάλτε τα στην κατάψυξη και όταν χρειάζεστε μπιφτέκια τα ξεπαγώνετε και τα ψήνεται στον φούρνο ή στο grill.

Yλικά:

500 Γραμμ. κιμά γαλοπούλας
4 Φέτες ψωμί μπαγιάτικό
1 Αυγό
1 Μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
1 Μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
½ Φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 Πιπεριά κόκκινη.
1 πιπεριά πράσινη.
200 Γραμμ. Τυρί Κίτρινο Χαμηλών Λιπαρών.

Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ Προσθέτετε τον Κιμά, το Ψωμί αφού το μουσκέψετε, το στραγγίξετε και το τρίψετε στα χέρια σας να γίνει ψίχουλα, Το αυγό, κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Περνάτε τις πιπεριές από το multi να γίνουν αλοιφή τις προσθέτετε στο μείγμα.

Πλάθετε τον κιμά και στη συνέχεια με λαδωμένα χέρια σχηματίζετε τα μπιφτέκια. Βυθίζουμε ένα κύβο τυριού σε κάθε μπιφτέκι και κλείνουμε τον κιμά από πάνω του ώστε να εγκλωβιστεί το τυρί στο κέντρο.

Τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις