Καλοκαιρινό, ελαφρύ και ευωδιαστό Φαγητό. Αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με κουκουνάρι και φρέσκα μυρωδικά. Σκέτη απόλαυση!

Μερίδες 4
Κόστος πολύ χαμηλό.


Υλικά


4 Πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
2 Κουταλιές της σούπας κουκουνάρι.
4 Nτομάτες μεγάλες και ώριμες.
4 Πιπεριές.
8 Κουταλιές της σούπας ρύζι νυχάκι.
4 Κρεμμύδια τριμμένα.
2 Κολοκυθάκια τριμμένα.
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
1/2 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1/2 Μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο.
1/2 Ματσάκι Δυόσμο τα Φύλλα του.
1 Φλιτζάνι λάδι.
Αλάτι.
Πιπέρι.

Εκτέλεση Συνταγής:

Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν.

Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη.

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο τον δυόσμο, το ρύζι, και το κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση, για να μαλακώσει λίγο το ρύζι. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί. Βάζουμε ενδιάμεσα και τις πατάτες.

Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά.

Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

20 λεπτά πριν το φαγητό γίνει ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρουν χρώμα.

Καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις