Για να ξεφύγουμε λίγο από την καθιερωμένη μακαρονάδα με κιμά. Μία εναλλακτική πρόταση για μακαρονάδα μπολωνέζ. SUPER Απόλαυση και θεϊκή γεύση.

Μερίδες 4
Κόστος 7 ευρώ.

Υλικά:

500. Γραμμ. Κιμά μοσχαρίσιο.
1. Κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη.
500. Γραμμ. Ζυμαρικά βίδες – Πένες – ή κοχυλάκι.
4. Ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη.
1. Κουταλάκι Πελτέ ντομάτας.
1. Μικρό ξυλάκι κανέλα.
Αλάτι.
Πιπέρι.
400. Γραμμ. Γιαούρτι.
2. Αυγά.
250. Γραμμ. Κασέρι τριμμένο.
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο.
Μία πρέζα Ζάχαρη.

Εκτέλεση Συνταγής:

Χρειαζόμαστε 4 μπολάκια ατομικά πύλινα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει παντού ο κιμάς.

Βουτυρώνουμε τα μπολάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα Ζυμαρικών.

Στην συνέχεια σε ένα μπολ μεγάλο Ρίχνουμε το γιαούρτι, Τα αυγά, το μισό τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι, και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σε κάθε μπολάκι προσθέτουμε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις