Αγαπημένο ελαφρύ φαγητό το ψάρι στον φούρνο με πατάτες. Τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν στο φαγητό μία νότα φρεσκάδας και νοστιμιάς στο τραπέζι σας. Για περισσότερη γεύση βάλτε τον μαϊντανό στο τέλος του μαγειρεύματος.

Μερίδες 4

Κόστος:Εξαρτάται από πού ψωνίζετε τα ψάρια.

Υλικά.

8 Λαυράκια Μέτρια
4-5 Μέτριες τομάτες Ψιλοκομμένες χωρίς την Φλούδα
1 Κιλό πατάτες
1 Ματσάκι μαϊντανός
4 Φύλλα δάφνης
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λεμόνι
5 Κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

Καθαρίζουμε τα λαβράκια. Απλώνουμε τα ψάρια και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλατίζουμε.

Τις τοποθετούμε ανάμεσα στα ψάρια ώστε να γεμίσει το ταψί.

Απλώνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την τομάτα, την δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε λάδι. Ρίχνουμε και λίγο νερό για να βράσουν οι πατάτες.

Προθερμαίνουμε τον Φούρνο στους 180 βαθμούς Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο.

Βγάζουμε από τον φούρνο όταν οι πατάτες έχουν ψηθεί.

Καλύτερα ο μαϊντανός να μείνει για το γαρνίρισμα μετά το ψήσιμο.

Καλή σας όρεξη.

Μια συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις