Ο Τούρκος καναλάρχης Acun Ilıcalı, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τον περασμένο Φεβρουάριο στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκία -Ελλάδα, ίδρυσε την εταιρεία που φέρει την επωνυμία “Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων”.

Επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα.

Προχώρησε, μάλιστα, στην ίδρυση της εταιρείας, λίγο πριν οριστικοποιηθεί η τελική προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο ίδιος είχε δηλώσει προ μηνών ότι εμπιστεύεται την Ελλάδα. “Εμπιστεύομαι την ελληνική οικονομία δηλαδή και πρόθεσή μας είναι να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Ετοιμαζόμαστε βέβαια για το διαγωνισμό, δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία αυτή. Στον τηλεοπτικό τομέα έχουμε φτάσει ως εταιρία σε πολύ καλό επίπεδο και στόχος μας είναι να δείξουμε στην Ελλάδα τις ικανότητές μας”.

Ο ίδιος είχε πει τότε για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα: “Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, δεν αναλύσαμε το θέμα, αλλά του εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας. Κι εκείνος μας ανέφερε πως θα γίνει ένας διαγωνισμός με διαφάνεια και θα έχουμε δικαίωμα να συμμετάσχουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θετικός, χαμογελαστός και θερμός άνθρωπος. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί του, αλλά ας μη βγάλουμε διαφορετικά συμπεράσματα. Γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός να είναι αρνητικός; Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στο όλο θέμα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις