Έντονη κριτική στην πολιτική της Αυστρίας στο θέμα του ασύλου, άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη: “Ντρέπομαι για τις εξελίξεις στην Αυστρία”.

Πρόσθεσε ότι “ντρέπεται και για τους Αυστριακούς, οι οποίοι τάσσονται εναντίον των προσφύγων και υποστηρίζουν την αποστολή αυστριακού στρατού στα σύνορα της ΠΓΔΜ”.

Ο κ. Βαρουφάκης θα συμμετάσχει την Πέμπτη σε διάσκεψη στην αυστριακή πρωτεύουσα, του “Κινήματος για Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025” με θέμα “Το καθήκον της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες, το καθήκον της Ευρώπης απέναντι στον εαυτό της”.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε ανησυχίες για την άνοδο του εθνικισμού στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην Αυστρία, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι της λείπει η ολοκλήρωση.

“Μετά την κατάρρευση του 2008 τα ευρωπαϊκά κράτη άρχισαν μεταξύ τους να δείχνουν με το δάκτυλο το ένα το άλλο. Πρέπει να αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε τη σημασία της δημοκρατίας”, επισήμανε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις