Πίσω ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της λειτουργίας των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές, καθώς η έγκριση που έδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος επί του Συµπληρωµατικού – Τροποποιητικού Τεύχους Τεχνικής Μελέτης του υπουργού οδηγεί στην επανεκκίνηση των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός.

Η υπουργική αυτή απόφαση έρχεται σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει της οποίας ακυρώθηκαν οι ανακλητικές αποφάσεις που είχε εκδώσει ο κ. Σκουρλέτης το περασμένο καλοκαίρι.

Έτσι, μέσω αυτής της απόφασης η οποία αναρτήθηκε και στην Διαύγεια, εγκρίνεται η συμπληρωματική τροποποίηση της τεχνικής μελέτης για τις Σκουριές.

Στις Σκουριές η πολυεθνική, μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός, σχεδιάζει την ανάπτυξη του υπόγειου μεταλλείου, του εργοστασίου για την κατεργασία του μεταλλεύματος (που αποτελείται από χαλκό και χρυσό) καθώς και όλων των βοηθητικών επιφανειακών εγκαταστάσεων για τις οποίες απαιτείται σειρά αδειοδοτήσεων.

Στις Σκουριές η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια και μετά το «πάγωμα» των εργασιών περιορίστηκε στην υλοποίηση εργασιών προστασίας του περιβάλλοντος και συντήρησης με σκοπό τη διασφάλιση του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στο εργοτάξιο με κόστος 1 εκατομμύριο δολαρίων τον μήνα.

Έχει προηγηθεί μία ακόμη έγκριση που αφορά την άδεια εγκατάστασης νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις