Προειδοποίηση προς τους βουλευτές – μέλη του που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του ΤΕΕ είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θεανώ Φωτίου, o πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Το ΤΕΕ, σε νέα ανακοίνωσή του, ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου και προειδοποιεί ότι οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας, προειδοποιώντας ότι η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΕΕ:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

• Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο

• Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών

• Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης

• Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος

• Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

• Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις