Ένταση με τη ΧΑ - Προσωρινός αποκλεισμός Λαγού

Ένταση με τη ΧΑ - Προσωρινός αποκλεισμός Λαγού
Ξεκίνησε εκ νέου λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, η συνεδρίαση της Βουλής, η οποία είχε διακοπεί μετά το "θερμό" επεισόδιο μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.

Μάλιστα, η ένταση ήταν τέτοια, που ο προεδρεύων ζήτησε τη συνδρομή της φρουράς ώστε να απομακρυνθεί ο Ηλίας Λαγός από την αίθουσα. 

Ο βουλευτής αρνήθηκε να απομακρυνθεί και ακολούθησε η διακοπή.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραμένουν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο προεδρεύων ανακοίνωσε τον προσωρινό αποκλεισμό για 15 ημέρες του κ. Λαγού από τις συνεδριάσεις.Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε ζητήσει το λόγο επί προσωπικού κατηγορώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά ότι απείλησε την οικογένειά του.

Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Ηλία Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος.

Ο προεδρεύων, αν και αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια και ενώ τα πνεύματα ήταν ιδιαιτέρως οξυμένα, κάλεσε να παρέμβει η φρουρά της Βουλής και να απομακρύνει τον Ηλία Λαγό.

Στη διένεξη, μάλιστα, παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος ζητώντας το λόγο από τα βουλευτικά έδρανα, είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα με τον Ηλία Κασιδιάρη να του απαντά ότι «είσαι ψεύτης».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα