Τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε τράπεζα των ΗΠΑ, προέρχονται από τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό – ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις κλπ , και όλα, προκαταβολές και πληρωμές, έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και στο πόθεν έσχες του, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή δημοσιεύματα για αυξημένες καταθέσεις του.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η ίδια η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έχει όλα τα σχετικά στοιχεία και τονίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Όλα είναι νόμιμα και διαφανή.

«Μήπως η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων; Μήπως αυτά πρέπει να ψάξουν οι αρμόδιοι, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πόθεν έσχες» του κ. Παπανδρέου περιλαμβάνει και τρεις νέους τραπεζικούς λογαριασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες (οι δύο δικοί του και ο ένας της συζύγου του).

Όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι στην Bank of America.

Οι δύο πρώτοι ανήκουν στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και περιλαμβάνουν ο ένας 120.448,58 δολάρια και ο δεύτερος 19.922 δολάρια ενώ ο τρίτος λογαριασμός ανήκει στη σύζυγό του και περιέχει μόλις 1536,14 δολάρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις