Έκκληση για βοήθεια στον 4χρονο Κωνσταντίνο από την Παραμυθιά, που πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου, με αρχικό όγκο στο αριστερό επινεφρίδιο και μεταστάσεις στα οστά και στον μυελό, απευθύνουν οι γονείς του Ευθύμιος Κοτσώνης και Παρασκευή Καλαϊτζίδου.

Ο μικρός Κωνσταντίνος δίνει τη μάχη, διατηρώντας το παιδικό του κέφι. Οι γιατροί του στο Ιπποκράτειο καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη θεραπεία του, ωστόσο, αυτή τη στιγμή, ούτε στη Γερμανία ούτε στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης μπορεί να παρασχεθεί κάτι περισσότερο.

Μόνη του ελπίδα είναι να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σικάγο (University of Chicago Corner Children’s Hospital), που έλαβε γνώση και μπορεί να αναλάβει τη σοβαρή περίπτωσή του.

Ωστόσο, τα έξοδα είναι πάρα πολύ υψηλά και το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν συνδέεται με κανέναν ασφαλιστικό φορέα. Απαιτούνται τουλάχιστον 250.000 δολάρια και τα νοσήλια μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω.

Πριν από λίγο καιρό, όπως λέει ο πατέρας του παιδιού στο protothema.gr, «ήρθαμε σε επαφή με ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο (σ.σ. του Σινσινάτι, στην πολιτεία του Οχάιο) και, παρά το δυσβάσταχτο ποσό που απαιτείται, δίνουμε με νύχια και δόντια μάχη για να συγκεντρώσουμε το ποσό, που είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σε λίγο καιρό θα ετοιμαστούμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε, με τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, να συγκεντρώσουμε το ποσό και να σώσουμε το παιδί μας, να τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης που ζούμε».

Οι γονείς του Κωνσταντίνου έχουν ανοίξει τον λογαριασμό 119-00-2310030090 με ΙΒΑΝ GR07 0140 1190 1190 0231 0030 090 στην Alpha Bank, τον οποίο έχει εγκρίνει το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ελπίδα να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη σωτηρία του παιδιού.

Πηγή: Τηλεβόας της Άρτας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις