Πολύ βιαστικά μπήκε το καλοκαίρι στην ζωή μας και η διάθεσή μας για τραπεζάκια έξω και ρομαντικές βραδιές έχει πάρει τα πάνω της! Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στην καταπράσινη αυλή του αγαπημένου CHEFI The Restaurant στο Χαλάνδρι που έκανε δροσερό opening πριν λίγες μέρες.

Η πέτρινη μάντρα και ο ξύλινος φράχτης κυκλώνουν την φροντισμένη παλιά μονοκατοικία με το ξύλινο στεγασμένο αίθριο στο μπροστινό μέρος που ανοίγει ολόγυρα και γίνεται μέρος της δροσιάς που αποπνέει ο χώρος.

Δεν έχουμε λίγα λεπτά που έχουμε καθίσει σε αυτήν τη μαγική αυλή και με ένα κοκτέιλ ανά χείρας και ατμοσφαιρικές μουσικές, έχουμε ξεχάσει ήδη πως βρισκόμαστε σε μια ζωντανή urban πιάτσα. «Delicious food» είναι το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου και το ανανεωμένο μενού από το σεφ Αλέξανδρο Κοσσυβάκη, ανθολογεί γεύσεις από το διεθνές γευστικό τερέν και τις ανασυνθέτει με εποχικά υλικά σε ανάλαφρες αρωματικές δημιουργίες.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά πιάτα του σεφ σε θαλασσινό επίπεδο είναι το ελαφύ ριζότο Thai curry με καλαμάρι και πέστο βασιλικού, το χταπόδι στη σχάρα με πινελιά από μελάνι σουπιάς, ζελέ ούζο, σούσι λαχανικών και καπνιστή μελιτζάνα αλλά και ο Σολομός σχάρας με ταμπουλέ λαχανικών, σιτάκε, κρέμα wasabi και σως μάνγκο & σόγια.

Οι κρεατοφάγοι θα αγαπήσουν το χοιρινό Iberico σχάρας με γιαούρτι, σαλάτα φακές, σταφίδα, κουκουνάρι και απαλό dressing ψητού σκόρδου & φασκόμηλου και το μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας με αμύγδαλο & τρούφα, σπαράγγια, κρέμα γραβιέρας, καπονάτα λαχανικών.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενδώσουμε στα γλυκά “σπασμένο” mille feuilles με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους, CHEFI style Τιραμισού με φεγιεντίν και παγωτό καραμέλα.

Τα τέλεια δροσερά κοκτέιλς, Pink Martini, Μοjito, Appletini (βότκα, λικέρ μήλο, σιρόπι μαύρης ζάχαρης, χυμός λάιμ), The Daquiris (μάνγκο, φράουλα, ροδάκινο), πάνε παρέα με τα γλυκά ή τα απολαμβάνεις μόνα τους τη νύχτα με χαμηλόφωνες κουβέντες και νωχελικό άραγμα κάτω από τα άστρα.

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις