Μια ιδιότυπη… παρεξήγηση για το ποιος θα καθίσει – ο Βλ. Πούτιν ή ο Πρ. Παυλόπουλος – στον επισκοπικό θρόνο κατά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στο Άγιον Όρος.

Όπως αποκαλύπτει, μάλιστα, η “Καθημερινή”, νικητής στη διπλωματική “μάχη” της Προεδρίας της Δημοκρατίας με την Κοινότητα του Αγίου Όρους, αναδείχθηκε τελικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Το όλο θέμα ανέκυψε όταν ετέθη στη συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της Πολιτείας και της Ιεράς Κοινότητας, η θέση στην οποία θα καθίσει στην δοξολογία ο πρόεδρος Πούτιν, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο και αντιστοίχως το πού θα καθίσει ο ‘Ελληνας ομόλογός του.

Οι αγιορείτες υποστήριξαν ότι με βάση το τυπικό, ο τιμώμενος τοποθετείται στον επισκοπικό θρόνο και ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθόταν στο παραθρονιοστασίδι, πλάι στον κ. Πουτιν. Όμως υπήρξε αντίδραση από την ελληνική προεδρία, που για λόγους συμβολισμού αρνήθηκε μια τέτοια λύση που θα έφερε «ένα σκαλί παρακάτω» τον κ. Παυλόπουλο.

Η προσπάθεια συμβιβασμού δια της τοποθέτησης δυο ίδιων πολυθρόνων μπροστά στα στασίδια, για να παρακολουθήσουν από εκεί οι κ. Παυλόπουλος και Πουτιν, δεν έγινε δεκτή από την Κοινότητα και έτσι ο Ρώσος πρόεδρος, ως τιμώμενο πρόσωπο, ανέβηκε στον επισκοπικό θρόνο, όμως ο κ. Παυλόπουλος παρευρέθη στη δοξολογία και τον υποδέχθηκε αμέσως μετά στην είσοδο του κτιρίου της Κοινότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις