Τις (-)ουαλικές προσδοκίες των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς και την επίδραση που έχει η τεχνολογία στις σχέσεις τους αυτές τις ημέρες αποκάλυψε μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε από γνωστή εταιρεία προφυλακτικών.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 ενήλικες, εκ των οποίων το 52% δήλωσαν πως προσδοκούν να περάσουν τις μέρες τους με καλύτερο (-), αλλά σε ποσοστό 60% παραδέχθηκαν ότι η πραγματικότητα δυστυχώς δεν ταυτίστηκε με τα θέλω τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν εκπλήσσουν, λένε οι ειδικοί, αν σκεφθούμε ότι το 40% των ανθρώπων είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να προκαλέσουν τη (-)ουαλική επαφή αν ο σύντροφός τους είναι στο κρεβάτι και ασχολείται με το κινητό.

Επίσης, το 41% παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους προτιμούν να περνούν τις ώρες τους με τα κινητά τους παρά ο ένας με τον άλλον.

Τα ευρήματα, όπως λένε οι ερευνητές, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα ψηφιακά μέσα επηρεάζουν πολύ αρνητικά τις σχέσεις των ανθρώπων.

Πάνω από το 1/4 των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι η ενασχόληση τους κατά τη διάρκεια των διακοπών με το κινητό έχει επιφέρει καβγάδες με το ή τη σύντροφο τους. Συγκεκριμένα, το 59% δήλωσε ότι, είτε ο σύντροφός τους ή και οι δύο αφιέρωναν πολύ χρόνο στις οθόνες, ενώ πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσε πως το αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας είναι να «υποφέρει» η σχέση τους.

Επιπλέον, 72 από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της (-)ουαλικής επαφής!

Σχεδόν το 1/5 των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι το κινητό και το tablet υπονομεύουν τη (-)ουαλική ζωή τους στις διακοπές. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 1/3 για τις ηλικίες κάτω από τα 35, στις οποίες περιλαμβάνονται τα άτομα τα οποία το πιο πιθανό είναι πως έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία.

Το 15% παραδέχεται ότι κάνει λιγότερο (-) από ό,τι στο παρελθόν λόγω της ενασχόλησης με την τεχνολογία, ποσοστό που εκτοξεύεται στο 1/4 στα άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους βρίσκονται τα social media, με το 65% των συμμετεχόντων να απαντά ότι «ποστάρει» τρεις φορές την ημέρα και το 42% να παραδέχεται ότι «μοιράζεται» σημαντικές στιγμές από τις καλοκαιρινές του διακοπές κάνοντας αναρτήσεις στα social media παρά με τον σύντροφο του.

Όσο για τις «χαλαρές στιγμές» δίπλα στην πισίνα ή σε κάποια παραλία, είναι σπάνιες αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι κι εκεί χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ή το tablet τους. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες έχουν την πρωτοκαθεδρία, ξεπερνώντας τους άνδρες κατά 27%.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ένα 57% των συμμετεχόντων άφησαν ένα «ανοικτό παράθυρο» λέγοντας, ότι θα είχαν μεγαλύτερη διάθεση για (-) αν ήξεραν ότι ο παρτενέρ τους έχει κλειστό το κινητό του.

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τη μελέτη θεωρούν ότι υπάρχει λύση. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα, κάλεσε ζευγάρια σε ένα ονειρεμένο ταξίδι αναψυχής, το οποίο αποτέλεσε τμήμα ενός πειράματος με την προϋπόθεση ότι κατά την διάρκειά του δεν θα είχαν καμιά επαφή με την τεχνολογία.

Η ταινία του κοινωνικού πειράματος #DONOTDISTURB παρουσιάζει στα ζευγάρια από όλο τον κόσμο πώς ένα «διάλειμμα» από την τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση των (-)ουαλικών προσδοκιών ((-)pectations) που έχουν στις διακοπές τους.

Ο Dr. Sharif Mowlabocus από το Κέντρο (-)ουαλικής Διαφωνίας που στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο του Sus(-) (Centreof (-)ual Dissidence at the University of Sus(-)) διεξήγαγε μια συμπληρωματική επιστημονική έρευνα ως απάντηση στα ευρήματα της παραπάνω έρευνας.

Ο Dr. Mowlabocus κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά ζευγάρια αντί να αντιλαμβάνονται την κρεβατοκάμαρα ως ένα ρομαντικό σκηνικό, τη θεωρούν ως το σημείο όπου έχουν την ευκαιρία για απεριόριστη χρήση συσκευών, λόγω της δωρεάν πρόσβασης μέσω του δικτύου WiFi του ξενοδοχείου διαμονής τους.

Τόνισε επίσης ότι «η χρήση μιας συσκευής από τον έναν σύντροφο ενθαρρύνει τη χρήση της συσκευής και από τον άλλο», επιδεινώνοντας έτσι την ήδη άσχημη κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο Dr. Sharif Mowlabocus, ίσως τελικά η λύση θα ήταν οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων να τοποθετήσουν τα τηλέφωνα στο λόμπι και όχι στην κρεβατοκάμαρα ή να θέσουν ένα χρονικό όριο στη χρήση του τηλεφώνου και του wi-fi.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις