“Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει έτοιμο ένα νέο σχέδιο για την χάραξη μιας σύγχρονης λιμενικής πολιτικής, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε λιμανιού και κατά συνέπεια οι πιθανοί φόβοι και διαμαρτυρίες για ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων περιφερειακών λιμανιών δεν είναι ρεαλιστικοί”, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στην επίσκεψή του στον Βόλο, όπου έδωσε το έναυσμα της έναρξης των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα.

Στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, μία μικρή ομάδα, έξω από γραφεία του ΟΛΒ, αποτελούμενη από άτομα της ΛΑΕ αποδοκίμασε τον κ.Δρίτσα και τον κάλεσαν να παραιτηθεί επειδή ξεπουλά, όπως φώναζαν, τα λιμάνια.

Στην ομιλία του ο κ.Δρίτσας σημείωσε: “Η χάραξη της νέας λιμενικής πολιτικής πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Λιμανιών και αυτό συμβαίνει και με το Βόλο”.

Έκανε αναφορά και στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα και είπε ότι “η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο και για την Ναυτιλία και οφείλουμε να κινήσουμε τη διαδικασία ανάκαμψης, αφού εκτός από αυτή την επώδυνη διαδικασία που ακολουθήσαμε με τις αντιστάσεις μας και τους συμβιβασμούς μας, είμαστε τώρα σε θέση να ανοίξουμε αυτή τη σελίδα. Την ανάγκη αυτή δεν την έχει ανάγκη μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά ολόκληρη η ελληνική οικονομία, αφού καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσα πολλά χρόνια σε οικονομική κρίση”.

Έκανε μνεία και στην σημασία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα και είπε ότι “αυτή τη στιγμή εκείνο που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να σταθεροποιήσει την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική, που αυτή η κυβέρνηση πολύ συστηματικά βήμα-βήμα έχει χαράξει και ήδη τα αποτελέσματά της έχουν αρχίσει να φαίνονται” και παράλληλα “επειδή είμαστε κοιτίδα ασφάλειας και ειρήνης σε μία ταραγμένη περιοχή, μπορούμε να λειτουργήσουμε και ως διαμεσολαβητική δύναμη για να άρουμε αντιθέσεις, που δεν πρέπει να τις αφήσουμε να εξελιχθούν και να γίνουν επικίνδυνες”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις