Περισσότεροι από 110 είναι οι μετανάστες μεταξύ των οποίων και 33 παιδιά, τους οποίους μετέφερε σκάφος που εντοπίστηκε στην παραλία του Αγίου Ανδρέα ανοιχτά της Μιλάτου Λασιθίου. Δυνάμεις του Λιμενικού με τη βοήθεια σκάφους από το Ηράκλειο και παραπλεόντων ιδιωτικών σκαφών, περισυνέλλεξαν τους μετανάστες, ενώ κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να βγουν μόνοι τους στην παραλία.

Την ίδια ώρα, άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών και οι μετανάστες που συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Ανδρέα, επιβιβάστηκαν σε πούλμαν προκειμένου να μετακινηθούν στο σημείο που θα υποδειχθεί από τις αρχές, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής και της ταυτοποίησής τους.

Παράλληλα, οι αρχές ξεκίνησαν την προσπάθεια για εξεύρεση χώρου φιλοξενίας, και το απόγευμα αποφασίστηκε οι μετανάστες να μεταφερθούν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ της Νεάπολης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι μετανάστες, οι ίδιοι απέπλευσαν απ’ την Τουρκία πριν από 3-4 ημέρες με προορισμό την Ιταλία, δίνοντας μέχρι και 8.000 ευρώ ανά άτομο – όμως κοντά στην Κρήτη οι δουλέμποροι επικαλέσθηκαν βλάβη, με αποτέλεσμα να τους εγκαταλείψουν στην περιοχή ανοιχτά της Μιλάτου.

Εξ άλλου, κατά πληροφορίες έχει συλληφθεί ο ένας από τους δυο δουλεμπόρους που μετέφεραν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις