“Δεν είμαι ο πρώην βασιλιάς, αλλά ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα” δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως μονάρχης, “αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός“, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κάποιο κόμμα.

“Ούτε εγώ ούτε ο γιος μου θέλει να κατακτήσει την πολιτική. Δε νομίζω ότι αρμόζει , δεν είμαστε πολιτικάντηδες, δε ξέρουμε αυτή τη δουλειά”, είπε για το αν ο ίδιος ή ο γιος του Νικόλαος ετοιμάζει κάποιο κόμμα, όπως έχει γραφτεί επανειλημμένα στον ακροδεξιό Τύπο.

Για το αν έχει λήξει το σενάριο της παλινόρθωσης απάντησε: “Δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπόθεση αυτή να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τί θέλουν, αυτοί αποφάσισαν δύο φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει” δήλωσε.

“Τώρα αν τη θέλουν πάλι δικό τους δικαίωμα είναι” σημείωσε.

Ερωτηθείς για την Αποστασία που οδήγησε σε περίοδο πολιτικής ανωμαλίας, με αποτέλεσμα την κατάληψη της εξουσίας από τη Χούντα, δήλωσε πως δεν αποκλείει κύκλοι επιχειρηματικοί και άλλοι να προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου δια της εξαγοράς βουλευτών, αλλά ο ίδιος δεν γνώριζε κάτι συγκεκριμένο.

Για το γεγονός πως όρκισε τη Χούντα και ερωτηθείς αν θα το ξανάκανε ανέφερε: “Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιος με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση”.

Τέλος σε ερώτηση για το αν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εξορίες, τους διωγμούς, τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια κατά τη βασιλεία του πατέρα του απάντησε:

“Δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις”.Η συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά και τη Σία Κοσσιώνη


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις