Δεν καθηλώνονται τα ελληνικά Super Puma, επισημαίνεται από την Πολεμική Αεροπορία, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας να απαγορεύσει τις πτήσεις ελικοπτέρων Super Puma που ανήκουν στους τύπους H225 LP και AS332 L2.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν στην καθήλωση Ελικοπτέρων Super Puma, ανακοινώνει ότι ο τύπος των Ελικοπτέρων Super Puma (AS-332 C1), που ανήκουν στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν περιλαμβάνεται στους υπό καθήλωση τύπους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις πτήσεις ελικοπτέρων Super Puma της εταιρείας Airbus Helicopters (των τύπων H225 LP και AS332 L2) στην Ευρώπη, μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 29 Απριλίου στη Νορβηγία και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το δυστύχημα αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της EASA, η απαγόρευση πτήσεων των Super Puma που ανήκουν στους τύπους H225 LP και AS332 L2 αποφασίστηκε «για προληπτικούς λόγους και μέχρι να έχουμε στη διάθεσή μας νέες πληροφορίες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις