"Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας..."

"Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας..."
Η διαδικασία στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την εξέταση μάρτυρα αστυνομικού, μετά από περίπου πέντε μήνες αλλεπάλληλων διακοπών λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ούτε στη σημερινή δικάσιμο θέλησε να είναι παρών ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος παραμένει φρουρούμενος σπίτι του μετά την αποφυλάκισή του, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Στο δικαστήριο καταθέτει ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος, οδηγός του περιπολικού που μετέφερε στο Τμήμα, το μοιραίο βράδυ, τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως τη σύλληψή του. Πρόκειται για τον 18ο μάρτυρα που εξετάζεται από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, ο οποίος κλήθηκε καθώς, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του, δεν μπορούσε να βρεθεί στο δικαστήριο ο συνάδελφος του αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είχε ξεκινήσει να καταθέτει τον Ιανουάριο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά ο οποίος, όπως είπε ο αστυνομικός, δεν αντιστάθηκε. «Ήταν ήρεμος και κάπνιζε».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν ρώτησαν το δράστη γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας». Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων, ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, απάντησε: «είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

Μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου ο μάρτυρας απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Ο Ρουπακιάς επί λέξει μάς είπε "είμαι της Χρυσής Αυγής"». Ο κ. Ντάφος απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε ότι συνάδελφος του αστυνομικός, με τον οποίο ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία. Επισήμανε ωστόσο πως δεν έχει συμβεί στον ίδιο κάτι τέτοιο.

Η εξέταση του μάρτυρα συνεχίζεται, ενώ δεν απουσιάζουν ούτε κατά τη σημερινή διαδικασία οι εντάσεις από παρεμβάσεις της υπεράσπισης κατά τη διαδικασία ερωτήσεων από την Έδρα και την Πολιτική Αγωγή.

Τι προηγήθηκε της έναρξης της συνεδρίασης


Δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Βλαστός και συγκατηγορούμενοί του για άλλη υπόθεση κάθισαν σήμερα το πρωί μαζί, στα ίδια εδώλια, λόγω κακού προγραμματισμού στις δύο δικαστικές αίθουσες των φυλακών Κορυδαλλού.

Έκπληκτοι όσοι βρέθηκαν το πρωί στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής είδαν να μεταφέρεται και να κάθεται στο εδώλιο ο Παναγιώτης Βλαστός και συγκατηγορούμενοί του για άλλη υπόθεση, δίπλα δίπλα με τους Ιωάννη-Βασίλειο Κομνιάνο και Γιώργο Σταμπέλο τους δύο, από τους 68, κατηγορούμενους για τη δράση της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο.

Για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση αλλά και θυμηδία στην αίθουσα με τους κατηγορούμενους και από τις δυο υποθέσεις να κοιτάζονται αμήχανα αναμένοντας να… ξεκαθαρίσει το μπέρδεμα. Έτσι πρώτη ανέβηκε στην Έδρα η σύνθεση που δικάζει την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού ώστε να δώσει έναρξη της διαδικασίας και ακολούθως διακοπή της για να μεταφερθούν οι κατηγορούμενοι στη διπλανή αίθουσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ