Αν και “άσχημα”, τα Crocs γρήγορα κυριάρχησαν στην αγορά γιατί είναι άνετα κι ευκολοφόρετα.

Ωστόσο, όπως γράφει η Daily Mail, αρκετοί ποδίατροι, όταν ρωτήθηκαν αν τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι καλά για την υγεία των ποδιών μας, απάντησαν αρνητικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Dr. Megan Leahy, από το Σικάγο είπε στη Huffington Post: «Δυστυχώς, τα Crocs δεν είναι κατάλληλα για να τα φορά κανείς όλη μέρα».

Δεν στηρίζουν επαρκώς τη φτέρνα κι όταν η φτέρνα είναι ασταθής, τείνουμε να σφίγγουμε τα τα δάχτυλα των ποδιών κι αυτό οδηγεί αργά ή γρήγορα σε τενοντίτιδες, παραμορφώσεις, προβλήματα με τα νύχια, τα δάχτυλα κ.α.

Ο Dr. Alex Kor, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Podiatric Sports Medicine ανέφερε ότι οι ασθενείς που φορούν τέτοια παπούτσια τον επισκέπτονται συχνά με πόνους στο τόξο του πέλματος ή στις φτέρνες κι αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

Για κάποιους ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά. Είναι οι άνθρωποι με πολύ μεγάλη καμάρα στο πέλμα ή αυτοί που υποφέρουν από οιδήματα των ποδιών και πρηξίματα στους αστραγάλους.

Τα Crocs, καταλήγει το άρθρο της Daily Mail, είναι κατάλληλα για μικρά διαστήματα αλλά όχι για μεγάλους περιπάτους. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν πρέπει να τα φοράμε για πάνω από 8 ώρες ημερησίως.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις