Το κατώφλι του ανακριτή Χανίων αναμένεται να περάσουν τα 18 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με υπηρεσίες των Χανίων και εμπορεύονταν βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά.


Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν σταδιακά, αρχής γενομένης από την Τρίτη μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων, βρέθηκε ο ίδιος στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου κρατούνται και τους άσκησε τις διώξεις.

Συγκεκριμένα στους 13, ανάμεσα τους και οι δύο ειδικοί φρουροί, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από τους υπόλοιπους, οι τέσσερις κατηγορούνται για απλή κατοχή όπλων, ενώ σε βάρος του πέμπτου ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή πολεμικού όπλου (καλάσνικοφ).

Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας, που είχε αναπτύξει η εγκληματική οργάνωση, προσδιορίζοντας τον ακριβή αριθμό όπλων και φυσιγγίων, που είχαν “σπρώξει” οι συλληφθέντες.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί και το πελατολόγιο της οργάνωσης, στο οποίο έφταναν τα “πειραγμένα” όπλα, που απαρτιζόταν από επιχειρηματίες μέχρι και στυγνούς κακοποιούς.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ρόλος του κάθε μέλους της οργάνωσης ήταν διακριτός και συγκεκριμένος, με τον 31χρονο Χανιώτη χειριστή μηχανημάτων να είναι εκείνος που κινούσε τα νήματα για την κάθε προμήθεια, διακίνηση και εμπορία των όπλων.


Το κοινό αίσθημα έχει προκαλέσει και η συμμετοχή ενός αρχιφύλακα και τεσσάρων ειδικών φρουρών στην οργάνωση.

Ο αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία των Χανίων, καθώς και οι δύο ειδικοί φρουροί φέρονται να μην είναι βασικά μέλη της οργάνωσης, αλλά να συμμετέχουν σε αυτήν περιστασιακά και κατά περίπτωση.

Σημαντική θέση στη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να έχει ο οπλουργός, ο οποίος ήταν και αυτός που μετέτρεπε τα όπλα σε ενεργά, αλλά και συναρμολογούσε τα ανταλλακτικά είδη οπλισμού, που παραλάμβαναν από Γερμανία, Αυστρία και Αμερική.

Πάντως το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψη των δύο ειδικών φρουρών, τον περασμένο Απρίλιο για διακίνηση και εμπορία όπλων, που όπως διαπιστώθηκε ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις