Με μία “είδηση” από το “Κουλούρι” (σατιρικό site με “αληθοφανείς” αλλά όχι αληθινές “ειδήσεις) θέλησε να επιτεθεί στον υπουργό Παιδείας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως “μετά τα αρχαία θέλει να καταργήσει και τα φωνήεντα”.

“Έχει εισηγηθεί την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών στην πρώτη Γυμνασίου, αλλά υπάρχει και συζήτησή του για την κατάργηση των πολλών φωνηέντων (…) Δεν έχεις καμία δικαιολογία παιδί μου που τους ψήφισες, καμία δικαιολογία!” δήλωσε.


“Είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος που η πατρίδα μας πήρε αυτή την κατηφόρα!” συνέχισε καταγγέλλοντας τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν βάλατε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει, δεν συγκρατήσατε το θυμικό σας και πήγατε και ψηφίσατε τον ψεύτη” πρόσθεσε, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό.

Απόσπασμα της εκπομπής (από το 4:30 η επίμαχη τοποθέτηση)

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει:

“Πρέπει όμως να συζητήσουμε κι άλλες αλλαγές. Όπως για παράδειγμα αν βοηθάει στο Γυμνάσιο τα παιδιά το να κάνουν πιο πολλές ώρες Αρχαία Ελληνικά στο πρωτότυπο κείμενο από Νέα Ελληνικά.

Βοηθάει αυτό τους μαθητές στη διατύπωση των νοημάτων τους;

Γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να εκφραστούν ορθά; Γιατί επιβιώνει ο λειτουργικός αναλφαβητισμός; Ποιες είναι οι συνέπειες από το πολυπολιτισμικό -πολύγλωσσο περιβάλλον, αλλά κυρίως από την κυριαρχία της εικόνας, του λεγόμενου οπτικού πολιτισμού;

Τέτοια και άλλα ερωτήματα θα απασχολήσουν τον επόμενο χρόνο έναν νέο δημόσιο διάλογο για τη γλωσσική διδασκαλία, ενώ στη συνέχεια ο διάλογος θα επεκταθεί και στην Ιστορία, τα Μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες”.

Η κατάργηση φωνηέντων ήταν καθαρά σατιρική επινόηση του “Κουλουριού”.