Συνελήφθη, στο Χολαργό, μία γυναίκα 42 ετών, μέλος εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου.

Σε βάρος της σχηματίστηκε ποινική διογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της απάτης, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί της.

Η 42χρονη, με τους συνεργούς της, επιχείρησαν στο Χολαργό να εξαπατήσουν ηλικιωμένο, όταν του τηλεφώνησε με απόκρυψη αριθμού και προσποιούμενη την κόρη του, τον ενημέρωσε «κλαίγοντας» ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού.

Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε άλλο μέλος, το οποίο προσποιούμενο τον αστυνομικό του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

Το θύμα αρχικά πείστηκε και συμφώνησε να του παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού, ενώ στη συνέχεια αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και την ακινητοποίησαν έξω από την οικία του θύματος.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του το παιδί τους και στη συνέχεια, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού, ώστε να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, με διάφορες δικαιολογίες, απέτρεπαν τους παθόντες να κλείσουν το τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και είτε μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων είτε, για να βεβαιωθεί ότι τα θύματα δεν επιτηρούνται από αστυνομικούς, άλλαζε συνεχώς το σημείο συνάντησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκατρείς περιπτώσεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή της και σε άλλες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις