Διεκόπη με απόφαση της προεδρεύουσας, Χαράς Καφαντάρη, η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, μετά από έντονο επεισόδιο κατά την ανάγνωση των φορέων που θα προσκληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους στις επιτροπές.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η προεδρεύουσα αρνήθηκε αίτημα της Χρυσής Αυγής να προσκληθούν στη συζήτηση και φορείς που προτείνει το συγκεκριμένο κόμμα και έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, κατά την οποία απορρίφθηκε η πρόταση.

Οι βουλευτές του κόμματος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Ευάγγελος Καρακώστας, κατηγόρησαν το προεδρείο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και παράβαση του κανονισμού.

Είστε δημοκρατικοί φασίστες, φώναζαν όρθιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας να μη συνεχιστεί η συνεδρίαση εάν δεν προσκληθεί τουλάχιστον ένας, όπως είπαν, από τους φορείς που πρότειναν.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών των άλλων κομμάτων και ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση, κατά την οποία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποίησαν πρωτοφανείς, για το Κοινοβούλιο, εκφράσεις.

Στη συνέχεια η συνεδρίαση διεκόπη για πέντε λεπτά.

Οι φορείς που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή να προσκληθούν είναι ο «Λαϊκός Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων», οι «Γιατροί του Ελληνισμού» και η «Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων».


Ο διάλογος με τους σκαιούς χαρακτηρισμούς:

Καρακώστας: δεν θα μας πείτε εμείς ποιους θα καλέσουμε.

Καφαντάρη: θα το θέσω σε ψηφοφορία δεν θεωρώ ότι εκπροσωπούν κάποιο μεγάλο φορέα όπως κάποιο επιμελητήριο.

Παναγιώταρος: τότε γιατί ζητάτε τη γνώμη μας; Δεν είναι μαγαζί σας εδώ μέσα κυρία πρόεδρε.

Καφαντάρη: οι φορείς δεν είναι απόφαση του προέδρου αλλά συναπόφαση των πολιτικών δυνάμεων. Η δική σας πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Παναγιώταρος: γιατί εμείς τι είμαστε ; στοπ πηγάδι κατουρήσαμε;

Καφαντάρη: να διαγραφούν από τα πρακτικά.

Παναγιώταρος: η 3η πολιτική δύναμη δεν έχει λόγο; πού το λέει αυτό στον Κανονισμό ότι αποφασίζει το Σώμα με ψηφοφορία;

Λαγός: Και τι θα κάνει ότι γουστάρει η πλειοψηφούσα παράταξη; Δεν σας συμφέρει ο κανονισμός αυτά που γράφει; Τώρα τον διαβάζετε άρα δεν τον ξέρετε. Έχετε ξεφτιλιστεί! Διασύρεστε.

Φασαρία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρονται.

Λαγός: βούλωσέ το ρε καραγκιόζη, βλάχο, βλακάκο επειδή μου το είπες εσύ θα κάτσω κάτω;

Μπάρκας: ντροπή σας φασίστες.

Καρακώστας: Αϊ γ… σου ρε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις