Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης τη Σκόπελο και κυρίως τη Χώρα του νησιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και πάλι προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες των νερών που κατέληξαν στο λιμάνι.

Η καταιγίδα διήρκησε περίπου μία ώρα και η σφοδρότητά της θύμισε στους κατοίκους τη θεομηνία της περυσινής χρονιάς.

Από τη νεροποντή έπαθε μεγάλες ζημιές, με καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ο περιφερειακός δρόμος της Χώρας και ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην παραλία ενώ ο χείμαρρος που καταλήγει στα ανατολικά του λιμανιού υπερχείλισε.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι, “υπήρξαν φόβοι για επανάληψη της περυσινής καταστροφής, αλλά ευτυχώς οι υποδομές άντεξαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε πλήρη εγρήγορση και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις νέες ζημιές που υπέστη κυρίως η Χώρα Σκοπέλου”.

Ευτυχώς, δεν υπέστησαν ζημιές ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, καθώς αυτή την εποχή αρχίζει για το νησί των Σποράδων η κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτό: skopelos-news.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις