Συνέχιση του θεσμού του κοινωνικού τιμολογίου, βάσει του οποίου τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά λαμβάνουν φθηνότερο ή και δωρεάν (για κατανάλωση μέχρι 30 κυβικών ανά τετράμηνο) νερό (πληρώνοντας μόνο το πάγιο), εξήγγειλε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Γιάννης Κρεστενίτης, σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε δε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν πρόκειται να διακοπούν συνδέσεις νερού.

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είπα ότι θέλω να ξαναδούμε με μεγαλύτερη ευαισθησία τις διακοπές στους μικρούς καταναλωτές. Θεωρώ όμως ότι δεν επιδιώχθηκε αρκετά το να εισπράττουμε από τους μεγαλο-οφειλέτες” πρόσθεσε, ενώ υπενθύμισε ότι το τρέχον πρόγραμμα “ξηλώματος” των ρολογιών των κακοπληρωτών, με συχνότητα περίπου 2000 μηνιαίως, οδεύει άμεσα προς τη λήξη του (λήγει η σύμβαση με τον εργολάβο που το διαχειρίζεται).

Πάντως, αν για τους μικρούς καταναλωτές που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν, η νέα διοίκηση φαίνεται διατεθειμένη να δείξει ευαισθησία, δεν ισχύει το ίδιο για τους επιτήδειους, ιδίως μεγαλο-οφειλέτες (πχ, διαχειριστές γηπεδικών εγκαταστάσεων με μεγάλες ανάγκες άρδευσης χλοοτάπητα), για τους οποίους η εταιρεία σκοπεύει -όπως προέκυψε- να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της προκειμένου να διεκδικήσει τα οφειλόμενα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις