Δύο εστιατόρια και ένας ζυθο-πολυχώρος φιλοξενούν αυτόν τον καιρό ενδιαφέρουσες εκθέσεις φέρνοντας πιο κοντά το φαγητό, το ποτό και τα εικαστικά.

«Σπόρος» στο «Varoulko Seaside»

Συμβολίζοντας την πορεία του ανθρώπου στο πέρασμα του χρόνου, την εξέλιξη, τη δημιουργία, ο σπόρος γίνεται το κεντρικό θέμα της δεύτερης, πάντα σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, έκθεσης (επιμελητές οι Μαρία Βασαριώτου και Γιώργος Νομικός ) που φιλοξενείται μέχρι τις 20/8 στο Art Deck του εστιατορίου του Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο. Γλυπτά, χαρακτικά, ζωγραφικά έργα και κατασκευές σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών προσεγγίζουν τη δυναμική του σπόρου υπό ποικίλα πρίσματα. (Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400 )

Έργα της Louise Bourgeois στο «Zonars»

Είναι κυρίως γνωστή για τα εντυπωσιακά γλυπτά και τα installations της, πλην όμως τα σχέδια και τα χαρακτικά της έχουν, κι εκείνα, μια πολύ ιδιαίτερη εκφραστική δυναμική. Στον all-day χώρο στη συμβολή Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου παρουσιάζονται, σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, έργα από τα Autobiographical Series της Γαλλοαμερικανίδας καλλιτέχνιδας που σφράγισε την ιστορία της σύγχρονης Τέχνης, τα οποία αντανακλούν προσωπικές αναμνήσεις και μύχιες σκέψεις της για την ανθρώπινη κατάσταση. (Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα, Κέντρo, 2103251430 )

«Το Κριθάρι: Ο Θερισμός» στο Aθηνέο

Η ελληνική ύπαιθρος και η τόσο κυριολεκτικά όσο και συμβολικά αναγέννησή της είναι η κεντρική θεματική της ομαδικής εικαστικής εγκατάστασης η οποία παρουσιάζεται στο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας της Λεωφόρου Κηφισού. Στο δεύτερο μέρος του πρότζεκτ «Το κριθάρι» έντεκα Έλληνες καλλιτέχνες αποτυπώνουν το θερισμό με διαφορετικά μέσα: φωτογραφία, βίντεο, εγκατάσταση, γλυπτική, ψηφιδωτό και ζωγραφική. Ο χώρος λειτουργεί κάθε Σάββατο 1-8 μ.μ. (Λεωφ. Κηφισού 102, Αιγάλεω )

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις