Στη σύλληψη δύο μελών συμμορίας που δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών, προχώρησαν άντρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχείρησης που έγινε στην πόλη, αλλά και στην Αθήνα.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν ηλικίας 28 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο άντρα, ο οποίος αφίχθη από την Αθήνα συνοδεύοντας 19 αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν, με σκοπό να τους προωθήσει στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο αστυνομικών της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβε στην Αθήνα τον 28χρονο συνεργό του, ο οποίος είχε καθορίσει τον χρόνο τέλεσης της διακίνησης, αλλά και το χρηματικό ποσό που θα κατέβαλε έκαστος μεταφερόμενος.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι, οι διακινητές χρησιμοποιώντας φορτηγά που πραγματοποιούν εμπορικά δρομολόγια στο εξωτερικό, θα μετέφεραν τους 19 αλλοδαπούς εκτός της χώρας μας, με ενδιάμεση στάση την π.Γ.Δ.Μ , όπου θα λάμβαναν από κάθε έναν μεταφερόμενο, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ενώ οι αλλοδαποί θα συνέχιζαν προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις