“Το ‘Παραιτηθείτε’ είναι το σχέδιο Β΄ της ΝΔ” τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φιλης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία καταγγέλλει στοχοποίηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με την τακτική της “δολοφονίας χαρακτήρων” και έμπνευση από τις ανατροπές καθεστώτων στη Ν. Αμερική.

Υπογραμμίζει ότι το “δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο“, ενώ κάνει λόγο για “αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής” και “προκαλούν ανησυχία ακόμη και σε ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο”.

Υποστηρίζει ότι “η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ ‘κινήματα της κατσαρόλας'”.

Επίσης, ασκεί ασκεί σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: “Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη, αλλά ας ασκείται με κανόνες και αισθητική”, ενώ κάνει λόγο για “εναγκαλισμό του κ. Μητσοτάκη με τα λουλούδια της Ακροδεξιάς“.

Απάντηση από ΝΔ

“Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φίλη και πρόσθεσε:

“Ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα; Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις; Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους;

Και τι λένε: Ότι η διαδήλωση που οργανώνεται από πολίτες είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση αυτή του υπουργού Παιδείας συγκρούεται με τη συνταγματική νομιμότητα, όχι μια, αλλά δύο φορές», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Επ’ αυτού, πρόσθεσε, πως η δήλωση του κ. Φίλη συγκρούεται με το άρθρο 5 του Συντάγματος που ορίζει ότι ‘καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή και προπάντων συγκρούεται με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του ‘συνέρχεσθαι’, το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας.

Στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή. Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει. Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις