Συχνά όταν αγοράζουμε κάποιο ρούχο από τον ενθουσιασμό μας ή και από άγνοια πολλές φορές σπεύδουμε να το φορέσουμε πριν το πλύνουμε.

Ωστόσο, πρόκειται για μια σημαντικά λανθασμένη επιλογή που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Όλα τα καινούργια ρούχα και βέβαια ακόμη περισσότερο τα εσώρουχα θα πρέπει πάντα να πλένονται στο πλυντήριο προτού φορεθούν καθώς οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ώστε τα ρούχα στα ράφια των μαγαζιών να δείχνουν ατσαλάκωτα, είναι υπεύθυνες για δερματικές παθήσεις, εκζέματα αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις.

Επίσης, είναι πολύ πιθανόν στα ρούχα των καταστημάτων να ενδημούν διάφορα μικρόβια που μεταδίδουν οι άνθρωποι που τα δοκιμάζουν, με αποτέλεσμα να περνούν στο δέρμα εκείνων που τελικά επιλέγουν να τα αγοράσουν και εν συνεχεία τα φορούν απευθείας πριν τα πλύνουν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Ντόναλντ Μπελσίτο, έλεγχοι σε ρούχα κινεζικής προέλευσης που είχαν εισαχθεί στη Νέα Ζηλανδία έδειξαν ότι τα υφάσματα ήταν έως και 900 φορές πιο εκτεθειμένα σε χημικές ουσίες από τα επίπεδα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πέρα από τις αλλεργικές ή δερματικές αντιδράσεις, τα καινούρια ρούχα που δεν έχουν πλυθεί πριν την πρώτη χρήση ευθύνονται ακόμη και για καρκίνους και θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά πριν τα φορέσει κάποιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις