Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα περιοδεύει στην Αρκαδία προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες μέρες.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο συνεχίζει την περιοδεία του στο Κορύθιο και την Τεγέα και αργότερα θα μεταβεί και στη Μεγαλόπολη, προκειμένου να κάνουν αυτοψία σε περιοχή που επλήγη από τη θεομηνία.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υποδομών, Γιώργος Δέδες, που συνοδεύει τον υφυπουργό Εσωτερικών συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο, από τις Ρίζες Τεγέας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή και μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και δρόμους, ενώ υπογράμμισε ότι γίνεται αναλυτική καταγραφή για να δοθούν αποζημιώσεις ενώ πρόσθεσε ότι, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα οριστικά μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης, για τους πληγέντες της Αρκαδίας.

Νωρίτερα το κλιμάκιο επισκέφθηκε το ρέμα του Αι Νικόλα στην Τρίπολη και χωριά της Τεγέας και του Κορυθίου.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε μετά την Μεγαλόπολη και ο δήμος Τρίπολης μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του Σαββάτου.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα μαγαζιά της Κεντρικής Πλατείας της Τρίπολης, ο υποσταθμός της ΔΕΗ, το ξενοδοχείο, πλημμύρισαν και βούλιαξαν στα νερά και στο σκοτάδι.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2016/06/27/tripoli 2 2706.jpg

Ωστόσο, εκτός από την πόλη της Τρίπολης, επλήγησαν και χωριά των δημοτικών ενοτήτων Τεγέας και Κορυθίου.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανθυρέας, Ηλίας Μαχαίρας, κάνει λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε οδικές αρτηρίες και καλλιέργειες, ενώ πλημμύρισαν και σπίτια στο χωριό από το νερό που κατέβασε το βουνό του Προφήτη Ηλία.

Στον κάμπο της Τεγέας έχουν πληγεί και καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτες και οπωροφόρα δέντρα και το πρόβλημα οξύνεται από το γεγονός ότι η περιοχή πλήττεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαγούλας Χρήστος Μπάκος, χαρακτηρίζει την καταστροφή ολική.

Μάλιστα στην περιοχή της Μαγούλας χρειάστηκε να παρασχεθεί βοήθεια σε δύο ηλικιωμένα άτομα, ενώ το υπερβολικό νερό παρέσυρε οχήματα και έπληξε και τις καλλιέργειες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις