«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές καταστροφές και στην αγροτική παραγωγή και σε κατοικίες και σε άλλες υποδομές», υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, από το Ραψομμάτη Μεγαλόπολης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές από την θεομηνία στην Αρκαδία, όπου τον συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ο Γιάννης Μπαλάφας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «θα δοθούν χρήματα αφού γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών, γιατί και στο παρελθόν όπως μου επiσήμαναν και κάτοικοι των περιοχών, δεν αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα. Πλέον δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πρόσθεσε ότι, «δεν ήρθαμε, είδαμε και φεύγουμε, γιατί δεν συναντάμε τέτοια θεομηνία συχνά, άλλωστε όπως μου είπαν οι κάτοικοι ανάλογο φαινόμενο έχει να συμβεί πάρα πολλές δεκαετίες».

Ο υφυπουργός είπε ακόμη πως ήταν αδύνατο να πάει παντού, ζήτησε να τον συγχωρήσουν οι κάτοικοι άλλων περιοχών και υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια αρχίζει σήμερα για να επουλώσουμε τις μεγάλες πληγές που προκάλεσε η κακοκαιρία».

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα μετά την περιοχή της Τρίπολης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μεγαλόπολης.

Αρχικά σε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο και στη συνέχεια επισκέφθηκε πολλά από τα σημεία που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις