«Ατυχή» χαρακτήρισε την απόφαση εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η απόφαση του βρετανικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Αυτές είναι στιγμές δοκιμασίας για την ΕΕ», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η απόφαση εξόδου από την ΕΕ ήταν ατυχής αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε», ανέφερε στη συνέχεια και τόνισε ότι εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση να πάρει την απόφαση για να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι το βέβαιο είναι πως με το δημοψήφισμα φάνηκε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους. Όπως είπε, είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες γιατί είναι προβληματισμοί «απόλυτα θεμιτοί».

Εξάλλου, σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία, ανέφερε πως απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

«Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας αλλά και την ΕΕ σε μία νέα περίοδο του μετά-λαϊκισμού στην πολιτική», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ ο Κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις