Αναβρασμός επικρατεί στον εκπαιδευτικό χώρο. Απολυτήρια που εκδόθηκαν για τους αποφοίτους των λυκείων σε πολλές σχολικές μονάδες της Αρκαδίας, αλλά και του Πειραιά, δεν είναι τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τη νέα «φόρμα» απολυτηρίου τίτλου.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα απολυτήρια που είχαν εκδώσει από το πρόγραμμα my school, την περασμένη εβδομάδα ήταν με την παλιά φόρμα και έτσι πρέπει να εκδοθούν εκ νέου οι απολυτήριοι τίτλοι για όλους τους αποφοίτους της Γ΄ λυκείου, με τη νέα φόρμα που «φόρτωσε» στο πρόγραμμα my school το υπουργείο, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μετά τη λήξη των γραπτών ενδοσχολικών απολυτηρίων εξετάσεων, στις 17 Ιουνίου 2016, καταχωρήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών ηλεκτρονικά, στο πρόγραμμα my school και στη συνέχεια οι σχολικές μονάδες προέβησαν στην εκτύπωση των απολυτηρίων και αποδεικτικών τίτλων.

Μάλιστα, από την έρευνα σε σχολεία της Αρκαδίας, αλλά και του Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι η έκδοση των απολυτηρίων που έγινε 23 και 24 Ιουνίου, μέχρι εκείνη τη στιγμή, στο σύστημα του my school εμφανίζονταν στον απολυτήριο τίτλο τα μαθήματα των «ομάδων προσανατολισμού», ως μαθήματα κατεύθυνσης, κάτι που ίσχυε με το παλαιό σύστημα, με αποτέλεσμα τα απολυτήρια που εκτυπώθηκαν να μην είναι πλέον έγκυρα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ως φαίνεται, «φορτώθηκε» στο πρόγραμμα my school η νέα φόρμα απολυτηρίου. Έτσι, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, όσα λύκεια εκτύπωσαν απολυτήριους τίτλους, έχουν το σωστό.

Το πρόβλημα αυτό εντοπίστηκε τυχαία σε σχολική μονάδα του Πειραιά και εν συνεχεία, από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των εκπαιδευτικών, διαπιστώθηκε η έκταση του λάθους. Και τούτο, διότι καθυστερημένα το υπουργείο ενημέρωσε το πρόγραμμα, καθώς θα μπορούσε να το έχει «φορτώσει» έως τις 17 Ιουνίου που έληγαν οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις