“Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο να συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 βουλευτών” για την απλή αναλογική, εκτιμά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real news” και επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: “οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος, με το γνωστό “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” μένος τους, σύρουν την κ. Γεννηματά και προσδένουν το ΠΑΣΟΚ στο άρμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή, μετατρέπουν ό,τι έχει απομείνει από ένα μεγάλο ιστορικό ρεύμα σε δορυφόρο και βαστάζο της Δεξιάς.

Ο υπουργός Παιδείας, χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα τη διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει:”δυσκολεύομαι να σκεφτώ πώς βουλευτές, προερχόμενοι από την Αριστερά, που αγωνίστηκαν δεκαετίες για την απλή αναλογική, θα καταψηφίσουν μια τέτοια πρόταση στη Βουλή”.

Ο κ. Φίλης τάσσεται υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας – κράτους, και κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ. Σημειώνει, δε, ότι έχουν αποτυπωθεί για πρώτη φορά, τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση και τονίζει πως “αυτές τις ημέρες ξεκινάμε τη διαδικασία πρόσληψης 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών“.

Τέλος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι “η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και αυτή οφείλει να υπηρετεί το ΤΑΙΠΕΔ”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις