Ο πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνέσετ) πραγματοποιεί την Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη επίσκεψη προέδρου της Κνέσετ στη χώρα μας.

Ο Γιούλι-Γιόελ Εντελστέιν θα παραμείνει στην Ελλάδα από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, κατά την παραμονή του, ο κ. Εντελστέιν θα συναντηθεί με τον κ. Βούτση και θα απευθύνει ομιλία, σε κοινή συνεδρίαση, στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Κνέσετ θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Κνέσετ γεννήθηκε το 1958 στην Ουκρανία. Είναι πρώην «refusnik», ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1987. Πρωτοεξελέγη στην Κνέσετ το 1996 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Μετανάστευσης και υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Θεμάτων της Διασποράς.

Ο κ. Εντελστέιν ανήκει στο κόμμα Λικούντ. Είναι πρόεδρος της Κνέσετ από τον Φεβρουάριο του 2013. Μιλά εβραϊκά, αγγλικά, και ρωσικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις