Σε κάμπινγκ θα μετατραπούν, όπως φαίνεται, τα πάρκα της πανεπιστημιούπολης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς αναρχικοί αναμένεται να συγκεντρωθούν στο εν λόγω σημείο από 15 έως 24 Ιουλίου.

Μάλιστα, η πανεπιστημιακή κοινότητα πληροφορήθηκε την παγκόσμια σύναξη από αφίσες της οργάνωσης No Border. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η οργάνωση έχει κυκλοφορήσει μια εφημερίδα, αναρχικού περιεχομένου.

Το NoBorder Camp που θα φιλοξενηθεί στους χώρους του ΑΠΘ, περιλαμβάνει ομιλίες, συναυλίες και πορείες διαμαρτυρίας σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του ΑΠΘ δηλώνουν άγνοια και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

«Το ΑΠΘ πληροφορήθηκε πρόσφατα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο για επικείμενη διοργάνωση κατασκήνωσης άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία “NoBorderCamp”, στο διάστημα από 15-24 Ιουλίου 2016, στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.

Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ιδίων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις