Η Κρήτη επελέγη από τη Ρωσική αεροδιαστημική και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά, για την αποκατάσταση ενός κοσμοναύτη. Ο 55χρονος Ουκρανικής καταγωγής Γιούρι Μαλέντσεκο έφτασε στο νησί την Τετάρτη αρκετά ευδιάθετος, συνοδευόμενος απ’ την σύζυγό του.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι έβλεπε την Κρήτη από το διάστημα και του άρεσε πολύ, γι’ αυτό και την επέλεξε ως τόπο αποκατάστασης. Μάλιστα, όπως ανέφερε, εντυπωσιάστηκε από τα πολύ καθαρά νερά της. Τόνισε επίσης ότι του αρέσει πολύ το κλίμα εδώ.

Ο Ουκρανός κοσμοναύτης, μαζί με τη σύζυγό του, θα μείνει τρεις εβδομάδες στην Κρήτη.

Ποιος είναι ο Γιούρι Μαλέντσενκο

Ο Γιούρι Μαλέντσενκο είναι από τους πιο γνωστούς κοσμοναύτες.

Έχει μείνει εκτός των άλλων στην ιστορία, γιατί χωρίς την άδεια της υπηρεσίας του, που είναι υποχρεωτική, αφού ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, παντρεύτηκε την Αμερικανίδα γυναίκα του, ρωσικής καταγωγής, όταν ήταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μέσω τηλεδιάσκεψης! Η συνέχεια της καριέρας του δείχνει ότι δεν επηρεάστηκε από αυτήν την “κόντρα”.Δεύτερη φορά κοσμοναύτης στην Κρήτη!

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που κοσμοναύτης επισκέπτεται το νησί μας.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη ακριβώς έναν χρόνο πριν, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης της υγείας του μετά από 7μηνη παραμονή στον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Ο Αντόν Σκαπλέροφ συνοδευόταν και εκείνος από τη σύζυγό του και το γιατρό και τον γυμναστή του.

Είχε ανακοινώσει μάλιστα ότι η Κρήτη συνεργάζεται με το διαστημικό πρόγραμμα και τον διεθνή διαστημικό σταθμό, καθώς, όπως εξήγησε, όταν η “κάψουλα” που μεταφέρει τους κοσμοναύτες από το διάστημα προσγειώνεται στη γη, προηγούνται μετρήσεις τηλεμετρικών δεδομένων από επιστήμονες Ρώσους που έρχονται στην Κρήτη για το σκοπό αυτό.

Με πληροφορίες από neakriti.gr
Φωτό: neakriti.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις