Την ίδια ώρα που το «παιχνίδι» του ευρωπαϊκού τουρισμού προς τη Λέσβο με πτήσεις τσάρτερ, φαίνεται πως είναι χαμένο για φέτος, θετικό είναι το πρόσημο στην πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς το νησί.

Σε 7.975 ανέρχονται οι Τούρκοι τουρίστες που επέλεξαν τη Λέσβο για εκδρομές και διακοπές, στη διάρκεια της μεγάλης γιορτής των μουσουλμάνων, του τέλους του ιερού μήνα του ραμαζανίου.

Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν στο νησί, μέσα σε ένα δεκαήμερο, όσο κράτησε το μπαϊράμι, δηλαδή από την 1η Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Κι αυτό, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι Τούρκοι τουρίστες, με τις καθυστερήσεις για την θεώρηση της βίζας τους στους χώρους του Τελωνείου.

Να θυμίσουμε πως τον περσινό Ιούλιο, που ήταν ένας καλός μήνας στη Λέσβο για τον τουρισμό, σε όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα, 14.403 Τούρκοι επισκέπτες επέλεξαν τη Λέσβο για τις διακοπές τους.

Ας σημειωθεί ότι η αντιστροφή του κλίματος στους τουρίστες από την Τουρκία, άρχισε να φαίνεται από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, κατά το οποίο έφτασαν στο νησί πάνω από 2.000 Τούρκοι, έναντι 800 περίπου, που είχαν έρθει κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου.

Να τονιστεί πως οι γιορτές των γειτόνων Τούρκων μουσουλμάνων, δεν σταματούν το φετινό Ιούλιο. Η άλλη μεγάλη τους γιορτή, το «Κουρμπάν Μπαϊράμ» (γιορτή των θυσιών), κρατάει φέτος από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά να συνεχιστούν οι κινήσεις προσέλκυσης Τούρκων τουριστών προς τη Λέσβο, χωρίς εφησυχασμό» δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Αντώνης Πίκουλος, εκτιμώντας πως όσοι Τούρκοι τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν για να θεωρήσουν τη βίζα τους το προηγούμενο διάστημα, λόγω των προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιεί η Αστυνομία διαβατηρίων, στο Τελωνείο Μυτιλήνης, δεν επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων στην πατρίδα τους, κι αυτό σημαίνει πως είναι δυνατό να επηρεάσουν αρνητικά άλλους συμπατριώτες τους που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Λέσβο.

«Χρειάζονται χαμόγελα, καλή εξυπηρέτηση και φιλοξενία των γειτόνων μας που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους και πάνω απ όλα κινήσεις προσέλκυσης» είπε ο κ. Πίκουλος.

Από τη δική του πλευρά, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Παναγιώτης Τατάκης σχολίασε, λέγοντας ότι «πράγματι από τα μέσα του μηνός Ιουνίου φαίνεται μία αντιστροφή του εξαιρετικά αρνητικού κλίματος στον τουρισμό από την Τουρκία, σε σημείο πλέον ώστε να έχουμε βάσιμες ελπίδες για δραστικό περιορισμό της ζημιάς, στο σύνολο του έτους, σε σύγκριση με το 2015, την ώρα που ως νησί, λόγω του μεταναστευτικού, φαίνεται πως έχουμε χάσει για φέτος τους Ευρωπαίους τουρίστες», είπε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις